سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ساخت اپلیکیشن

 ساخت اپلیکیشن


معمولا در طول روز چند بار از اپلیکیشن‌های مختلف استفاده می کنید؟! اصولا اپلیکیشن‌ها تاثیر بسیار زیادی بر روی کسب و کارهای مختلف و زمینه های گوناگون زندگی هریک از ما داشته اند. گوشی‌های هوشمند براحتی در دسترس کاربران می باشند. اصولا اپلیکیشن‌های موبایل باعث تعامل هرچه بیشتر میان خدمات دهندگان و مخاطبان می‌شود. به عنوان مثال امروزه برای درخواست تاکسی طراحی اپلیکیشن تاکسی یاب، برای خرید کالا طراحی اپلیکیشن فروشگاهی و برای انجام امور اداری و خدمت رسانی طراحی اپلیکیشن شرکتی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. طراحی اپلیکیشن حرفه‌ای باعث خواهد شد که شما براحتی با مخاطبین خود در ارتباط باشید. در اینجا می بایست به تاثیر اعلان هایی که اپلیکیشن ها برای کاربر موبایل های هوشمند ارسال می کنند را یادآوری نماییم. ارسال یک پیام باعث حفظ ارتباط با مشتری می‌شود و به او یادآوری می‌کند که شما همیشه در دسترس هستید که خود از نظر روانشناسی تاثیر بسیار زیادی بر روی کاربران خواهد داشت.

در ابتدا اپلیکیشن ها با هدف سرگرمی کاربران طراحی و عرضه شدند. آن ها شامل انواع بازی ها و بسیاری از برنامه های ساده ی کاربردی بودند. اما با گذشت زمان و تغییر نیاز بازار جهانی، توسعه دهندگان استراتژی جدیدی برای طراحی اپلیکیشن های خود در نظر گرفتند. آن ها با بررسی نیاز های عمومی مردم مانند غذا خوردن، خرید کردن، نیاز به ورزش کردن و غیره به این نتیجه رسیدند که می توانند با ساخت اپلیکیشن های هدفمند به این نیاز ها پاسخ موثر بدهند. همین خط مشی باعث شد تا اپلیکیشن ها آن حالت ساده ی خود را از دست بدهند و ماهیتی پیچیده و حرفه ای به خود بگیرند.

امروزه اپلیکیشن ها همه جا وجود دارند. در کامپیوتر ها، در گوشی های هوشمند، در مترو و حتی در خانه ی شما. بسیاری از کار های روزمره ی ما از طریق اپلیکیشن ها انجام می شود. مسئله ای که شاید بشر بیست سال پیش هیچگاه نمی توانست تصور کند.

اپلیکیشن ها در چه سیستم عامل هایی اجرا می شوند؟

 

قبل از اینکه سیستم عامل های مخصوص گوشی های هوشمند به وجود بیایند؛ چیزی با این عنوان وجود نداشت و در واقع می توان گفت گوشی ها فاقد سیستم عامل بودند. موبایل های اولیه تنها قابلیت برقراری تماس را به شما می دادند اما با پیشرفتشان توانستند  برخی امکانات رفاهی را نیز به خود اضافه کنند.

با پیشرفت سریع فن آوری ما شاهد پیدایش سیستم عامل های اندورید و IOS بودیم که امروزه سلاطین سیستم عامل گوشی های هوشمند به حساب می آیند. اما قبل از آن ها چی؟ چگونه گوشی های هوشمند سیستم عامل مخصوص به خود را دارا شدند؟

در واقع وقتی کارشناسان حوزه ی فن آوری، عطش مردم برای استفاده از گوشی های هوشمند را مشاهده کردند تصمیم به طراحی اپلیکیشن های مختلف گرفتند. اما نبود محیط مناسب برای این اپلیکیشن ها مانع از اجرای موثر آن ها می شد.

در نتیجه پروژه های ساخت اپلیکیشن حرفه ای یکی پس از دیگری با شکست مواجه شدند. در نهایت دو شرکت سیمبین و جاوا محیط هایی را برای اجرای اپلیکیشن های حرفه ای کد نویسی کردند. در کنار این موضوع پیدایش دوربین های دیجیتالی در موبایل ها، باعث شد عصری جدید در استفاده از تلفن های همراه آغاز شود. دیگر این وسائل الکترونیکی تنها برای برقراری تماس کاربرد نداشتند. اکثر مردم از آن ها برای سرگرمی و ثبت لحظات مختلف زندگی حود استفاده می کردند. اکثر نوجوانان برای خود گوشی همراه داشتند. اما سلطه ی جاوا و سیمبین خیلی دوام نیاورد.

تقریبا از سال 2007 که اولین گوشی های همراه لمسی وارد بازار شدند. طراحی یک سیستم عامل پیشرفته جهت راحت تر کردن کارایی این گوشی ها مطرح شد. به دنبال این موضوع تقریباً از سال های  2007 و 2008 سلطنت سیستم عامل های اندروید و IOS آغازشد. در این بین سیستم عامل هایی مانند بادای سامسونگ و Windows Phone ماکروسافت نیز عرضه شدند ولی هیچ کدام نتوانستند رقیبی جدی برای اندروید و آی او اس محسوب شوند. می توان یکی ازمهمترین رموز موفیت این دو سیستم عامل را آپدیت های مکرر آن ها دانست. اگر الان نسخه های اولیه ی اندروید و IOS را مشاهده کنید شاید به نظرتان خنده دار بیایند اما همین تغییرات و بهبود های موثر در این سیستم عامل ها باعث شد که کاربران همواره با آن ها احساس راحتی کنند و از آن ها زده نشوند. با توجه با آمار رو به رشد و مثبت این دو سیستم عامل از کمپانی های گوگل و اپل بعید است به این زودی ها رقیبی جدی برای آن ها پیدا شود.

رابط کاربری

سیستم عامل IOS از نظر رابط کاربری بسیار ساده و کاربردی است. به طوری که اکثر اقشار جامعه از پیر و جوان گرفته تا با سواد و بی سواد می توانند به راحتی با این سیستم عامل تعامل داشته باشند. اما در این زمینه گوگل بر روی انعطاف سیستم عامل تمرکز داشته است. باز بودن کد های اندروید این قابلیت را به شرکت های مختلف داده است تا این سیستم عامل را برای شرکت خود تا حدودی شخصی سازی کنند.

انتقال اطلاعات

به علت فیلتر های امنیتی سنگینی که اپل بر روی سیستم عامل IOS قرار داده است انتقال اطلاعات از طریق این دستگاه به دستگاه هایی غیر از محصولات این شرکت بسیار مشکل است. همچنین اگر بخواهید فایلی را از کامپیوتر شخصی تان، داخل محصولات شرکت اپل بریزید کاملاً با مشکل مواجه خواهید شد. این در صورتی است که انتقال فایل از طریق سیستم عامل اندروید به کامپیوتر و بالعکس بسیار راحت تر است. همچنین شما می توانید از طریق انتقال فایل apk در گوشی های اندرویدی اپلیکیشن های مورد نظرتان را جا به جا کنید.

البته در زمینه ی ارسال فایل های مولتی مدیا نباید سیستم Airdrop اپل را فراموش کرد که قادر است در عرض چند ثانیه حجم عظیمی از فیلم و عکس را جا به جا کند.

شخصی سازی

در زمینه ی شخصی سازی و امنیت، ساخت اپلیکیشن حرفه ای در سیستم عامل IOS انتخاب بهتری است. در این سیستم عامل شما حتماً باید اپل آیدی خود را داشته باشید تا بتوانید از خدمات شرکت اپل استفاده کنید و برای استفاده از اپ استور حتما باید این کد را به همراه پسورد آن وارد نمایید. اما در این زمینه سیستم عامل اندروید کیفیت پایین تری از خود نشان داده است و کلیه ی داده های شما را بر اساس سرویس جی میل که امنیت آن همواره زیر سوال بوده است؛ حفظ و نگهداری می کند.

زبان برنامه نویسی Python

پایتون یکی از قدرتمند ترین و کاربردی ترین زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن است. در دنیای امروز اهمیت یادگیری پایتون به قدری است که در برخی رشته ها مانند مهندسی نرم افزار آن را تدریس می کنند. از طریق این زبان برنامه نویسی شما می توانید فعالیت هایی نظیر توسعه وب، توسعه اپلیکیشن ها، تولید GUI های دسکتاپ، توسعه نرم افزارهای کاربردی و آنالیز داده های عددی و علمی را انجام دهید. یادگیری این زبان برنامه نویسی نسبتاً راحت است و به شما توصیه می کنیم که اگر قصد ساخت اپلیکیشن حرفه ای را دارید حتماً کار با پایتون را یاد بگیرید.

از اپلیکیشن های معروفی که توسط زبان برنامه نویسی پایتون تولید شده اند می توان به Dropbox، Instagram و YouTube اشاره کرد.

زبان برنامه نویسی Java

زبان برنامه نویسی جاوا یکی از قدیمی ترین زبان های برنامه نویسی می باشد. علاوه بر این موضوع، جاوا یکی از پرطرفدارترین زبان های برنامه نویسی به حساب می آید. طبق آمار بدست آمده سرچ سالانه ی جاوا از سایر رقبایش بسیار بیشتر است.  شاید جالب باشد بدانید که سیستم عامل اندروید از طریق جاوا کد نویسی شده است و به همین دلیل شما می توانید از طریق جاوا انواع اپلیکیشن ها را برای سیستم عامل اندروید تولید کنید. همچنین جاوا این قابلیت را به شما می دهد که بتوانید در انواع پلترفرم ها اپلیکیشن بسازید.

از اپلیکیشن هایی که از طریق جاوا برنامه نویسی شده اند می توان به NASA world wind و  Think-free cloud office اشاره کرد.

زبان برنامه نویسی PHP

در کنار جاوا، زبان برنامه نویسی PHP یکی از قدیمی ترین زبان های برنامه نویسی است. برخلاف جاوا، PHP در ابتدا تنها برای طراحی سایت استفاده می شد و می توانستید با آن انواع سایت ها را به صورت داینامیک طراحی کنید. اما با پیشرفت فن آوری پدیده ی PHAT ظهور کرد و این قابلیت را به وجود آورد که بتوان از PHP برای ساخت اپلیکیشن حرفه ای استفاده کرد.

PHP یکی از پر استفاده ترین زبان های برنامه نویسی است به طوری که آمار ها نشان می دهند 78?6 درصد از برنامه نویسان دنیا  PHP را به عنوان زبان برنامه نویسی اصلی خود قرار داده اند. اینکه شما می توانید با استفاده از زبانه برنامه نویسی PHP علاوه بر اندروید، برای سیستم عامل IOS نیز اپلیکیشن نویسی انجام دهید؛ در این آمار بی تاثیر نیست

 ساخت اپلیکیشن